Pages

.eP!L0g.

this is the batman begin. the new start. the new look. the new spirit n hope.all will be in this blog. start following this blog now.n u'll never regret.
world+sport+entertainment+Islam+my life=batman's stories

Saturday, January 12, 2013

harapan dan kembali

ape cer?
change now

loneliness

ape cer?

assalamualaikum.,,.,.,.

pernah rasa keseorangan???? hadoooiii..... stiap hari skolah.. bangun.. owg tadop.. sorang je kat umah.. 

lapar pegi dapur.. mkn tu mkan ni... pastu bsuh bju.. maen gme.. tngk cter.. jmur baju..
1.30- adek2 balik... masak naget ngan funfries... tnggu mak ayah balik... diowang blik bwk makanan... mkan.. tdo.. ptg xtvtiti xtntu.. mlm.. gi msjd.. maghrib isya kat msjid.. balik tnggu cik owl txt aku.. pastu.. ko 12.. calll dia... dn sume yg aku wat ni.. dngn sndiri..

thats the routineeeeee..........................................................................

siyesly aku da ase cam ... sdey... sbb.. aku ase sngat kesorangan... dlu.. 24/7 ad kwan ... tp skrg...  erm,.,.,. mujurla ad muka buku.. connecting people ..

aku xthu la nak kata cmne.. cme aku sngat brsyukur... ALLAH s.w.t. buka hati miss owl utk trima aku.. di saat aku sngat memerlukan seorang tman.. untk berkongsi cter..sng ckap.. dia besfren aku skrg.. dia kwan aku.. dia tman aku... aku prnah trfikir... sbb ap ALLAH lmbat makbulkan doa aku dlu.. rpenye.. dia nak bg ap yg aku perlukan... haaaaaaaaahhhhhhh... sowi la kalo struktur ayat aku ni mcm terabur sket,,. not a SASTERA BORN person.. =))... hahaha

#(juz selingan)tp bg aku,,.., sume yg kita nak luahkan.. baek kita buat ayt sndri je.. xperlu tru drpd owg laen.. sbb bila kita wat ayt sndiri keikhlasan tu akan smpai kpd org yg kita tjukan.#

namun,.,.,. sjak akhir ni,.,.,. aku bwu sdar,.,.,. KITA SUME X PNAH KESEORANGAN...
kita je yg kadang2 lupe bhw DIA sllu bersama  kita.. dan DIA sngat memahami  kita..

so...... kpd yg membaca ni.. yg merasa kesorang.. ingat  ni..

we'll never walk alone coz we hve ALLAH always....
alhamdulillah....

*ase cam ntah ap2 plak ap yg aku tlis ni,.,.,. cam xde point pon sbnrnye.. sowi la.. harap korang sbr... >.<. kee.in.touch.

Tuesday, January 8, 2013

juz for u


SABAR+SYUKUR+KECEWA

ape cer?

assalamualaikum w.b.t.

bismillahirahmannirahim. hdup ni smemangnye roda. kdang2 kita di atas dngn pnuh kgembiraan. kdang2 kita di bwah . kecewa.luluh. saat kekecewaan tiba, dunia ni knfem kita rasa cam da xde erti. even tngk jozan pon x bley glak.(xperience sndir) hakhak. tp percaya la. BILA KITA JUMPA KESEDIHAN,KEBAHAGIAAN AKAN CARI KITA. dan di saat itu la. kita bwu trfikir. besar nya kuasa ALLAH SWT. ibarat ayat klise.

"Allah mengambil matahari drpd. dunia mnjadi glap smntara. hujan turun dngn lebatnya. namun. akhirnya. pelangi dtg mnjelma."

maksudnye. setiap prkara yg berlaku pasti ad hkmahnya. SEE...

so.. walau ap pon yg brlaku. kita jngan cpat gelabah. jngan cpat mrahkan keadaan sekeliling. sabar adlah tndakan terbaek apbila kita mnemui saat sukar. sbb ape???

SABAR TAK PENAH RUGIKAN KITA. pengalaman lalu menyedarkan aku hal ini

bila dapat seratus ringgit. kita akan rasa nak 200 rnggit. bila kita da dpat 3310. kita akan rasa nak galaxy s3.
bila kita dapat sesuatu. kita akan rasa nak ssuatu yg lebih lg.
sbab ap????

SEBAB KITA MANUSIA

manusia mmg mudah lupa. lupa asal usul kita. lupa akan masa silam kita. dan yg pling mnyedihkan. kita mudah lupe ap itu syukur. syukur sbnrnya nikmat. syukur adlah  tanda kita sedar akan siapa diri kita di muka bumi ini. KITA HANYALAH HAMBA.

dan syukur yg pling pnting adlah syukur  krn mnjadi HAMBA yg sntiasa dirahmati dan dikasihi oleh ALLAH SWT.

KECEWA
kecewa itu pasti dlm hdup manusia. dan kekecewaan trbesar dlm dunia ini sdah smstinya adalah kita tak dapat ap yg kita harapkan. snang cakap.

APA YANG DIRANCANG(DIIMPIKAN+DIIDAMKAN) TAK MENJADI.

dengan SABAR dan SYKUR. KITA MAMPU MENGATASI KEKECEWAAN

#keep.in.touch#















Monday, January 7, 2013

miss 0WL

ape cer?

hahahahahaiiiii....

"sape miss owl tu?", propaganza.

"adkah..................... miss owl awk tu?", melodi ahad

"dia ke?", meletopp

wowowowow... cam diva ..,



Sunday, January 6, 2013

s.e.l.a.m.a.t.t.a.h.u.n.b.a.r.u!

a NeW cAsE

                                                        HAPPY NEW YEAR 2013

assalamualaikum wbt.

walaupon hrni da 7 hr bulan, namun msih blum tlambat utk aku mngucapkan slamat tahun baru kpd sume yg masih setia bersama blog aku ni. mulakan la tahun ni dngan azam, tekad, dan smngat baru. disin aku ingin share beberapa azam aku

-aku nak jd seorang muslim yg lebih baek
-aku nak jd seorang llaki yg baek
-aku nak buat miss owl aku sntiasa gembira
-aku nak tinggalkan prngai buruk aku seperti cmburu yg melampau-lampau dan sifat kurang percaya kpd org laen
-aku nak jd seorang yg lebih kemas dan berdisiplin.=p
-dan yg pling pnting, aku akan slalu update blog aku ni mmndangkan aku tersngat la free buat msa skrg.takde komitmen yg besar lasung.

=).. hahahaha... harap korang sume dpat sma2 berdoa agar aku dpat mrealisasikan azam aku tersbut.

btw. aku harap korang sume gmbira dngan wajah terbaru blog ini.

akhir kata, kpada follower2 aku yg msih setia . ce share azam thun bwu korang di ruangan komen.

^^^(>.<)^^^ chow lu