Pages

.eP!L0g.

this is the batman begin. the new start. the new look. the new spirit n hope.all will be in this blog. start following this blog now.n u'll never regret.
world+sport+entertainment+Islam+my life=batman's stories

Monday, December 26, 2011

fantasy football

assalammualaikum w.b.t

hri ni... aku nak ckap pasal fantasy football...

fantasy football adalah stu game yang mencabar otak kit/a walaupown bg sesetengah orang game ni tak berapa best...

cmne nak main?????

1. daftar dlu la pepe hal pown...
2.korang perlu raka nama kumpulan,jersey kumpulan dan pemain untuk kumpulan anda
3.korang diberi 100 points dan korang dikehendaki membeli 15 org pemain epl yang terdiri drpd:
-2 orang goalkeeper..
-5 orang defender
-5 orang midfielder
-3 orang forward
4.seterusnya,korang perlu memilih 1st eleven drpd pemain2 yang telah dibeli .
5.tetapkan siapa kapten dan siapa vice kapten
apa yang penting tentang kapten dan vice-kapten????
-jika pemain kapten anda mendapat 10 mata..maka mata tersebut akan didarab dengan 2..
-jika kapten anda tidak bermain pada minggu itu... maka vice-kapten akan mengambil alih tempat kapten tersebut dan matanya akan didarab dengan dua juga.
bagaimana pula sistem kiraan mata..???
-bagi pemain bermain hanya 45 minit dan kurang
-1 mata
-bagi pemain bermain 45 minit dan lebih
-2 mata
-bagi pemain yang menjaringkan gol
-goalkeeper=7 mata(jarang sekali)
-defender=6 mata
-midfielder=5 mata
-forward=4 mata
bagi pemain yang melakukan assist
-3 mata
bagi pemain yang melakukan clean sheet
-3 mata
dan untuk bonus.. sumenye bergantung kepada admin fantasy football untuk tentukan..
oleh itu.. anda perlu menggunakan ilmu bola sepak anda untuk memilih pemain terbaik untuk pasukan anda supaya mata terkumpul anda tinggi..
mata terkumpul akan dikira setiap game week dalam liga masing2..

anda bley menyertai sebanyak mana liga yang ada dengan syarat , anda terlebih dahulu mendapat code liga tersebut sebelum menyertainya..
ataupun.. anda bley mereka liga sendiri dan mengajak kawan2 anda untuk bermain bersama.

wassalam....

Saturday, December 24, 2011

moment of 2011 (1)

assalammualaikum...

sdar tak sdar dah nak masuk 2012 ...
hm... aku nak share bnda2 pnting dlam hdup aku thun 2011 ni...

result tov dan oti3...

pergh... dua exam ni meme aku ingat la...
cmne aku struggle elok2...
sampai la takhta fm4 aku yg pegang....
meme aku trkjut la msa rsult tov tu...
ye la... sblum ni aimi (bdak pompuan pling terer) je yang slalu dapat no.1... dr fom1 smpai fom3...
tp...
aku dah berjaya...
sykur ngat....
alhamdulillah..
tp...
aku slalu mengingat kan diri aku...
cbran sbnar bkan owang lain tapi...
diri sendiri...
kita perlu sntiasa menyaingi diri kita yang dlu...
maksud nye... kna jd lebey baik pada masa akan datang drpd diri kita skarang...
to be continue...