Pages

.eP!L0g.

this is the batman begin. the new start. the new look. the new spirit n hope.all will be in this blog. start following this blog now.n u'll never regret.
world+sport+entertainment+Islam+my life=batman's stories

Friday, June 10, 2011

why????

nape...???
orang2 yang aku suke mesti ade perasaan lagi kat ex2 diowang,.,.,.

nape???
aku selalu jadi seorang yang sentiasa berharap,.,.,.

nape???
aku sentiasa perlu bersabar menghadapi sume ni.,..,.

nape??
aku perlu merasai sume ni,..,,..,

nape???
susah ngat untuk aku,.,.,.,.

nape???
jadi camni.,,.,.

nape????
sume ni berlaku..,,.

aku tak tau,.,.,.
ni sume kerja Allah S.W.T,.,. Yang Maha Besar,.,.,.,.
aku redha je ngan sume yang berlaku ni.,.,,.,.,.
aku tau .,,.,. stiap kejadian pasti ade hikmah nye,.,.,.,.

stiap yang kita impikan pasti akan datang,..,,.
cume kita tak tau bila dan bagaimana ia akan menjelma.,,..,,.,.

harap bersabar ngan sume yang berlaku,.,.,.,.
belajar untuk menghargai apa2 disekeliling kita,..,,.

wa,..,.,!!!!!

sedar tak sedar cuti da habis la,..,.,,.,.
hm...... tak bley la nak update blog ni....... harap2...
cuti skali lagi... blog aku ni ade ramai la follower.... huhu...

Wednesday, June 8, 2011

just for reminder to get through this amazing life...

kita selalu fikir ... dengan belajar bersungguh2 ... kita bley dpat result elok....

bagi pendapat aku la...... ape yang penting dalam dunia ni adalah ...
kebergantungan kepada Allah....

kita tengok ..sejarah perang owng2 islam yang dahulu...

ade satu peperangan tu... nabi Muhammad S.A.W ... dan owng islam keluar berpeang menentang satu musuh.. yang aku pown tak ingat.. nanti aku tanye owng laen la...
masa tu.. tentera islam cume beberapa ratus owng je... musuh dkat beribu2 owng... hm...
nampak cam Imposibble je nak menang kan....
tapi... dsbabkan diowang ikut ape yang Nabi suruh buat dan sentiasa bertawakal.. berdoa... diowang menang mase tu...

nampak tak hasil kebergantungan diowang pada tuhan tu...

ade satu lagi peperangan ni... aku tak ingat sangat name2 peperangan ni...
tapi suke la dengar citer2 camni...
ok... dlam peperangan tu... owang islam lebih ramai daripada pihak musuh...
dan ade yang mengatakan mereka akan menang dengan mudah(sblum peperangan bermula)..
owng2 islam pada mase tu jadi kurang berdoa dan bertawakal krana terlalu yakin akan keupayaan mereka pada masa itu....

hasil nya... mereka tewas pada masa tu...

ni bukti kalau kita lupa akan allah apabila buat sesuatu...
kita akan menemui kesukaran...
dan kalo kita buat sesuatu bukan kerana allah..
kita akan menghadapi kesan yang buruk.. daripada ape yang kita buat tu...

hidup ini...
tak perlu hidup untuk owang lain...
dan jangan hidup untuk diri sendiri...
kerana ia akan memakan diri kita secara perlahan-lahan...
kita akan jadi selfish dan sewaktu dengan nya....

kita dicipta oleh sang pencipta Yang Maha Agung, Allah S.W.T...
maka kita adalah miliknya... jasad ini hanya alat untuk membuktikan kestiaan kita...
roh ini.. memang milik kita ...tapi hidup ini tetap miliknya...

dalam sembahyang juga kita telah berikrar.. dalam doa iftitah...
sesungguhnya ,,hidupku...matiku... dan solat ku adalah kerana Allah S.W.T.....

lima kali sehari kita berikrar pasal tu.....tak kan tak nampak lagi...

kesimpulanya...
nak buat sesuatu ... buat la kerana Allah... dan berfikir sebelum melakukan sesuatu.....
kerana
kita hidup untuk Allah S.W.T...
Wassalam...

bibik oh bibik

Telefon pertama
Penelefon (X) : Helloooo…. Apakah ini kediaman En Harun Salim Bachik..??
Bibik (Y) : Maaf Salah nombor..ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud…

Telefon ke -2
Penelefon (X) : Helloooo……Apakah ini kediaman En Harun Salim Bachik..??
Bibik (Y) : Maaf, salah dail ni, encik..!! ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud. (jawabnya kesal)

Telefon ke -3
Penelefon (X) : Helloooo….
Bibik (Y) : Eeeh..Lagi2 kamu!!.. Awas ya!! Walau saya cuma pembantu, tapi saya bisa laporin kamu ke polisi..!! (marah sangat dah ni!)
Penelefon (X) : Apakah ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud..??
Bibik (Y) : Aduuuh.. maaf2 yaaa…, tadi soalnya ada beberapa kali salah sambung. Mau cari siapa tuan.??
Penelefon (X) : Harun Salim Bachik….
Bibik (Y) : ??!!@#@$!! (sambil usap2 dada)

Telefon ke -4
Penelefon (X) : Helloooo…..
Bibik (Y) : Kurang ajaaar..!!! Kamu punya nyawanya berapa hah!!!
Penelefon (X) : Saya Syed Mahmud…..
Bibik (Y) : Aduh..!!! Maaf tuan! sorry sekali, tadi ada orang gila telpon! ada perintah apa tuan.??
Penelefon (X) : Segera panggil En Harun Salim Bachik..!!
Bibik (Y) : Hah..!…. (pengsan)

Selepas 10 minit kemudian setelah tersedar dari pengsan,

Telefon ke -5
Penelefon (Z) : Hallooooo….. (suara berbeza berbanding panggilan2 terdahulu)
Bibik (Y) : (Oh ini suaranya lain…). Mau cari siapa tuan..??
Penelefon (Z) : Ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud??
Bibik (Y) : Iya betul….
Penelefon (Z) : Saya Harun Salim Bachik… , tadi ada orang cari saya???
Bibik (Y) : ??@#$%^??… (terkejang!)

cuti is holiday.,.,

hm....
sdar tak sedar ..
cuTi duA mInggu ni Da nAk Habis la...
hMe work... Stu powN Aku tak Buat lagi..
huhu....
APehal AddIn ni jAdi mAlas NgaT.....
TaK Tau la...
............

Monday, June 6, 2011

liga superb...2011

terengganu vs kelantan...
peteh terengganu peteh...
hope trngn can win tonight...

download....

k... selain komik.. aku gak obsess kat movie...

tak kira la movie ape2... asalkan jangan movie klasik... tak dapat nak hayati la citer2 gitu....

sini aku nak kongsi la link laman web yang aku guna untuk download citer...

  • anime...
http://www.animetake.com/anime-downloads/
  • movie2
http://jieazzmovie.net/
http://www.icefilms.info/index

jom download citer...


veee-rous

akhirnya masalah virus kat laptop kesayangan aku ni da setel...
melayang duit 2 ratus mak aku ..
haha....

rupe2nye... mase aku beli laptop ni ...
antivirus yang dia bagi ..yang free trial je..
haprak la... mati2 aku ingat yang antivirus tu ori...

tadi aku beli la .. maksud aku mak aku beli la.. avira antivirus .. rm 109...
pastu upah dia format dan install smula barang2 basic tu haha... rm 100...

jd aku nak nasehat la kan kat korang...

don't ever give face(bagi muka ) kat virus2 ni....

ok...

Sunday, June 5, 2011

furious five.,,..,,.




ha,.,.,.,.


ni ade stu bnda aku nak share.,,.,.

dalam kelas 4D.,.,,..,

ade stu ,.,., entah la,.,. group la kot,.,..,,.

tak la bkan group,.,.,. tapi sek kamcing la,.,.,.

ade lima owng budak dalam geng ni,.,.,.

duduk kat bahagian blakang tengah kelas,.,. selalu wat hal sendiri... nak2 mase ...


klas sjarah yang amat menarik dan modmath yang lebih menarik daripada sejarah....



mase kelas modmath .... ade yang tido.. ade yang kyal tapi kelihatan macam bri tumpuan.. dan ade yang sembang dengan volume yang sangat perlahan ... huhu...



tp mse kelas sejarah lebih kritikal nampaknya....

drpda lima owng ni.. sorang je yang mampu bertahan sampai ke minit terakhir... aku ????bkan aku la... rsenye kalau aku bley terselamat drpd tidur masa klas sejarah memang stu keajaiban..haha..


tp eqbal la... ambik 'buah' kot budak ni.. sebab ...dia ni ... langsung tak tidur dlam klas sjarah...


nti aku nak tanya dia ambik 'buah' ape??



ok meh aku kenal kan spe budak2 yang aku critakan tu...



diowng ni... bley dikategori kan sbagai kawan2 rapat aku ah... 50% rahsia aku diowang tahu.,,.,.,.



ni diowang,,.,.








ni hafizul a.k.a pjo... dan eqbal...






ira dan diyana







dan ni... of course la aku.... haha....sape la duk bertapa kat belakang tu... haha...






aku gelarkan aku dan diowang ni sbagai furious 5 macam dalam citer kungfu panda tu...




haha...

kacip,..,,.,

kat sm sains kepala batas....


aku kacip giler ngan beberapa owang ni...



diowang ni memang best la... tak tau nak kata camne lagi. tak pernah lagi aku rapat giler ngan owang2 yang baru aku knal... diowang sbnarnye.. fom 5. tua stahun daripada aku. tapi.macam kawan satu kelas.. macam2 aku belajar ngan diowang.. aku knal kat sane baru beberapa hari... tapi da kacip tahap giler Babeng ni... haha.. sampai skrang kitorang kontack lagi...




ni la diowang.,,.,.,. sorang name husna a.k.a. una dan sowang lagi hafiza..tapi aku panggil fiza je..



haha,.,.,.,. smasa pertandingan rc aeroplanes...









ok... yang kat tengah tu.... ala.. yang tu la... yang buat kiut+gedik la sket2... tu la fiza....

yang kat tepi lek kanan tu.. hah.. tu la una.. muke mecet kan . nampak bijak kan..??? memang bijak pown.. budak ni da letak tapak kaki dia kat jepun tu.... da sampai jepun la maksud nya... .tp perangai cam budak2... kadang2... tak seriyes langsung....


haha,.,.,. sowi kutuk banyak,..,.,,.


tak dapat aku dlete kenangan aku ngan diowang ni kat sana....

haha.... aku harap ngat dapat jumpe balik diowng ni... suatu hari nti... aku akan tunggu hritu....

bila la kot??? entah tapi... aku tetap berharap dan menungu... hope and wait....









once fren forever fren...,.,






Saturday, June 4, 2011

asian gifted student fair

tanggal beberapa haribulan april yang lalu,.,., sowi tak ingat tarikh la,.,.,.


aku.... amin .... dan aimi.... bersama-sama... abg fadli a.k.a. paliee,.,.,. haha,.,.,. dan.,.,., tecer yang muda2.,,.,.,. skrang ni aku tak ingat la nama ye,.,..,,.



pergi.,,..,,. ke.,,,.., SEKOLAH MENENGAH SAINS KEPALA BATAS or.... tak tau la singkatan skolah ni.....



haha.....



em....

sampai2 je... trus ade bidadari2 yang menyambut kedatangan aku dan owng lain......



bagus la bidadari2 tu.... baik ... suke tolong owng plop.... haha.....



em... pi situ lak....hehe....



haha... ckap penang sket sbab skolah ni kat pulau pinang... kna ckap sleng 'mami' la....



ni gamba' skolah nye.....






dan gamba'2 disana...


ni mase baru2 sampai rc aeroplanes bersama ahli group..





kenalan ngan budak ni....




hehe... dia ni fom 5... dia la rapat skali ngan aku kat sana....tak tau nape....

best dapat kenal ngan dia ni... smpai skarang kontack2 lg...



dan.... kitorang cme 'kawang' je .. jangan slap paham ek....



ni gambar official aku kat sane la,.,.,.,.,.




kat sana... banyak pengalaman..ilmu... yang dapat...

betullah kata owng.. jauh perjalan ... luas permandangan... tak gitu???

rase stakat ni je ape yang aku bley shared kat kowang sume....

wassalam...

ilhamiah komikus


komikus

tu memang impian aku,,.,.,.

1st time bace komik pown aku da fikir yang aku nak jadi komikus
1st komik,.., doraemon,.,
pastu ,.,. aku kenalan ngan ujang.,.,,.

stu hari kwan aku bwak majalah kreko.,.,.,

aku masa tu memang fanatik ngan naruto
tp takleh tengok sbab..,,. kan naruto siaran kul 7 malam kan..
abah aku tak bagi tengok tv mase maghrib ni.,,.,.

nasib baek la ..kreko ade..dalam tu banyak manga... includingkh.. haha... koyal mat saleh sket..
including naruto..start drpda tu aku kumpul kreko..dan mula meng'explore' dunia manga ni...

smpai stu hri aku knalan plak ngan death note.. tup2.. kuar plak live-action dia...
lepas bace dan nengok citer nya... aku rase jatuh cinta kat jalan cerita dan gaya lkisan ye....

ni gambar komikus nye...
obata takeshi namanya,..

antara komik yang dia lukis....
bakuman... fevret aku... no.1

dan.....
death note.. fevret no.2

gaya lukisan aku banyak dipengaruhi gaya lukisan obata takeshi...

AKU MEMANG HARD CORE FAN LA KAT KOMIKUS ni......

ape yang aku harap kan... org2 disekeliling aku akan bagi sokongan kat aku ni....
tu je rasenye yang aku nak bagi tau..




having a coke with u

HAVING A COKE WITH YOU

is even more fun than going to San Sebastian, IrĂșn, Hendaye, Biarritz, Bayonne
or being sick to my stomach on the Travesera de Gracia in Barcelona
partly because in your orange shirt you look like a better happier St. Sebastian
partly because of my love for you, partly because of your love for yoghurt
partly because of the fluorescent orange tulips around the birches
partly because of the secrecy our smiles take on before people and statuary
it is hard to believe when I'm with you that there can be anything as still
as solemn as unpleasantly definitive as statuary when right in front of it
in the warm New York 4 o'clock light we are drifting back and forth
between each other like a tree breathing through its spectacles

and the portrait show seems to have no faces in it at all, just paint
you suddenly wonder why in the world anyone ever did them

I look
at you and I would rather look at you than all the portraits in the world
except possibly for the Polish Rider occasionally and anyway it's in the Frick
which thank heavens you haven't gone to yet so we can go together the first time
and the fact that you move so beautifully more or less takes care of Futurism
just as at home I never think of the Nude Descending a Staircase or
at a rehearsal a single drawing of Leonardo or Michelangelo that used to wow me
and what good does all the research of the Impressionists do them
when they never got the right person to stand near the tree when the sun sank
or for that matter Marino Marini when he didn't pick the rider as carefully
as the horse

it seems they were all cheated of some marvelous experience
which is not going to go wasted on me which is why I am telling you about it

—Frank O'Hara


ni puisi dalam citer beastly

baca dan hayati

vIruS

f@$k virus.,.,.,,. wa.,,.!!!!! virus attacking my beloved pc,.,.,,.


Friday, June 3, 2011

kartunis,..,,.,.

setelah,.,.,. membaca,..,,. meminat.,,. dan meng'study'.,.,.,.




kisah ni,,.,.





















bakuman namanya,.,.












dan siri2nya yang lain,.,.,. (bace kat kreko sbnarnye,.,.),.,.,.








aku dapat satu spirit.,.,., untuk jdi kartunis balek,.,.,. impian aku masa darjah 5 lu,..,,.








wei,..,,. aku nak jadi kartunis,.,., stu dunia nak bagitau ,.,.,. haha,.,.,.,.









pastu.,,.,. kbetulan ade satu bdak lelaki ni.,,.,.





dia pown nak jdi komikus cam aku ni,.,.,.,.














.,,.,.?????????? sape????





















































ni.,,.,..,., danial.,.,.,.,. satu skolah.,.,,. dan satu fom,.,.,.., name danial .,,.,. tpi owng(trenganu sleng) panggil deng,,,.,. (standard sleng) den,.,,.(kurang ajor sleng)damn.,,,. haha,..,,.,.(sdara mara sleng)along.,,.,.,.huhu,..,,. aku.,,.,.,.. panggil,.,.,. den,..,kadang sasul jdi denneii.,.., ha2.,,.,.





dia ckap dia stuju jd partner aku untuk jdi komikus.,,.,.,.





skrang 1st misi,,.,.,.., wat komik untuk letak lam murni.,,.,.,. taun ni,..,,.





gambatte.,.,,.,..,





hah999.,,.,.